بررسی کامل موتورسیکلت‌ تی وی اس راکز 125

اگر از طرفداران موتورسیکلت‌ باشید حتما با کمپانی‌هایی که در‌این عرصه فعالیت دارند، آشنایی خواهید داشت. در این روزها همچنان بر تعداد موتورسیکلت‌‌ها افزوده می‌شود تا توجه علاقمندان بیشتری در سراسر جهان به آنها جلب شود. یکی از این محصولات TVS Rockz 125 – تی وی اس راکز 125 است که در بازار کشورمان نیز به فروش می‌رسد.

اوایل دهه 90 بود که شرکتی به نام جهانرو این محصول را از شرکت TVS هند به کشور ما عرضه کرد. البته تی‌وی‌اس راکز 125 در سایر کشورهای آسیای شرقی نیز فروش خوبی داشت و حسابی با استقبال روبرو شده بود. عوامل مختلفی برای فروش بالای آن در ایران و سایر کشورها وجود داشت.

ما در این مطلب به بررسی این فاکتورها و سایر مشخصات آن پرداخته‌ایم و قصد داریم انجین، مشخصات فنی، ویژگی‌های ظاهری و سایر موارد این موتورسیکلت‌ جذاب و قدرتمند را بررسی کنیم. پس برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این موتورسیکلت‌ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

طراحی TVS راکز 125

در ابتدا باید اشاره کنیم که تمام محصولاتی که در رده کاب یا آندربن حضور دارند، سبک‌وزن هستند. این امر برای تی وی اس راکز 125 نیز صدق می‌کند. همین سبک بودن باعث شده تا راکب در استفاده روزانه تجربه خوبی کسب کند. وزن 104 کیلوگرمی آن موجب می‌شود تا همه افراد از جمله خانم‌ها بتوانند از آن استفاده کنند.

این مطلب را نیز بخوانید: بهترین موتورسیکلت‌های طرح کلیک در ایران کدامند؟

اگر به ظاهر شیک اهمیت می‌دهید، این محصول انتخاب خوبی است، چرا که بیشتر بخش‌های موتور با فلاپ‌های پلاستیکی رنگی پوشیده شده، خطوط تند و تیز نیز آن را به یک محصول جوان‌پسند تبدیل می‌کند. انواع رنگ‌بندی برای بدنه در نظر گرفته شده، کیفیت ساخت بدنه و سایر بخش‌ها به شدت بالاست و کمپانی از متریال باکیفیتی استفاده کرده است.

با نگاهی به چراغ‌ها متوجه می‌شویم که چراغ‌های جلو در پیچ‌ها با حرکت فرمان حرکت می‌کنند، راهنماهای جلو نیز در جلوی بدنه حضور دارند. در عقب نیز نسخه‌های جدیدتر طوری طراحی شده‌اند که راهنماهای عقب از چراغ خطر جدا باشد. تمامی چراغ‌ها جز چراغ جلو از نوع ال‌ای‌دی هستند.

فرمان تی وی اس راکز 125

فرمان راکز از نوع لوله‌ای است، کلیدهای کنترل نیز روی این فلاپ‌های پلاستیکی که دور فرمان پیچیده شده‌اند حضور دارند. در سمت راست فرمان، کلید استارت و دکمه روشن و خاموش کردن چراغ‌ها وجود دارد. در بخش چپ فرمان، کلید تعویض نور پایین به نور بالا و کلید نوربالا لحظه‌ای در هم ترکیب شده‌اند.

زین TVS راکز

زین یک تکه بسیار نرم است ولی اگر وزن زیادی داشته باشید، احتمالا در مسیرهای طولانی روی این زین با عرض کم احساس خستگی کنید. ارتفاع زین نیز 78 سانتی‌متر است و یک فضای کوچک در زیر زین برای نگه‌داری وسایل مختلف تعبیه شده است. محل قرارگیری جاپایی نیز ایده‌آل عنوان می‌شود.

انجین و مشخصات فنی TVS راکز 125

محصول تی‌وی‌اس راکز 125 در کشور ما از فروش بالایی برخوردار است، این امر می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد، ولی یکی از عوامل مهمی که در این امر اثرگذار است، انجین کم خرج و کم استهلاک آن عنوان می‌شود.

انجین 124.5 سی‌سی تک سیلندر، 4 زمانه، 2 سوپاپ SOHC مجهز به خنک‌کننده هوا در این محصول حضور یافته که می‌تواند سوخت را از طریق سیستم انژکتور دریافت کند. این پیشرانه قدرتی برابر با 9.8 اسب بخار در 7500 دور در دقیقه و گشتاوری معادل 9.8 نیوتن‌متر در 5500 دور در دقیقه تولید می‌کند. خوب است بدانید که دور انجین کمی بالا بود ولی مهندسان در این سال‌ها سعی کرده‌اند تا این عیب را برطرف کنند، بدون آنکه به سیستم سوخت آسیبی برسد.

این انجین به آسانی می‌تواند به شما امکان دهد تا به حداکثر سرعت 120 کیلومتر بر ساعت برسید. همچنین با وزن 104 کیلوگرمی، موتور به آسانی شتاب می‌گیرد و در کسری از ثانیه به سرعت‌های بالا می‌رسد. ابعاد موتور چیزی حدود 107 در 66 در 194 سانتی‌متر است و سیستم سوخت‌رسانی انژکتور برقی Keihin کمک بزرگی در بهبود عملکرد موتور کرده است.

انتقال قدرت، گیربکس و شتاب تی وی اس راکز 125

یک گیربکس 4 سرعته قدرت و گشتاور تولید شده توسط انجین را به چرخ‌ها می‌رساند. کلاچ اتومات یا I-Ride یکی دیگر از قابلیت‌های بسیار منحصربفرد این موتور محسوب می‌شود. تنها 7.5 ثانیه زمان لازم است تا موتور به سرعت 60 کیلومتر بر ساعت برسد.

باک بنزین و مصرف سوخت

تی‌وی‌اس راکز 125 به یک باک 4 لیتری مجهز شده و موتور قادر است در هر 100 کیلومتر تنها دو لیتر بنزین مصرف می‌کند، پس به راحتی می‌توانید از آن در رفت‌و‌آمدهای شهری استفاده کنید و نگران مصرف بنزین نباشید.

سیستم تعلیق و ترمز

این محصول در بخش سیستم تعلیق عملکرد بسیار خوبی دارد، در بخش جلویی به سیستم تعلیق تلسکوپی معمولی، Mig و در عقب به سیستم جفت کمک فنر گازی، Mig مجهز می‌شود. خوب است بدانید که این محصول در بخش کمک عقب دچار مشکل بود و روغن پس می‌داد، همین امر منجر به کاهش عملکرد موتور شده بود.

تنها راه‌حل این بود که این کمک‌ها تعویض شوند. کمک فنر جلو از نوع تلسکوپی معمولی و در قسمت عقب هم دو کمک فنر گازی تعبیه شده است. در هر صورت، یک دیسک 220 میلی‌متری 2 پیستونه در سیستم ترمز جلویی حضور دارد و سیستم ترمز عقب نیز از نوع درام یا کاسه‌ای عنوان شده است.

امکانات تی وی اس راکز

یک کیلومترشمار معمولی ترکیبی در تی وی اس حضور دارد که فقط سرعت موتور و کیلومتر طی شده در آن دیده می‌شوند و خبری از دور انجین نیست. در پایین آن، نمایشگر دنده‌ها و چراغ راهنما وجود دارند. از دیگر قابلیت‌های این محصول می‌‌توانیم به دستگاه پخش رادیو و مدیا پِلیر اشاره کنیم.

پورت USB در قسمت چپ کنسول تعبیه شده تا سوارکار بتواند برای اتصال فلش و پخش موسیقی و همچنین شارژ گوشی از آن استفاده کند.  

سایر مشخصات راکز 125

ما در ادامه جدولی برای شما ارائه کرده‌ایم که می‌‌توانید با استفاده از آن به سایر مشخصات این انجین، سیستم ترمز، زین، میزان مصرف بنزین، لاستیک و غیره دسترسی داشته باشید.

ابعاد موتور107 در 66 در 194 سانتی‌متر
ارتفاع زین78 سانتی‌متر
نوع انجینتک سیلندر، 4 زمانه، 2 سوپاپ (SOHC)، هوا خنک
حجم انجین124.5 سی‌سی
حداکثر قدرت9.8 اسب بخار در 7500 دور در دقیقه
حداکثر گشتاور9.8 نیوتن متر در 5500 دور در دقیقه
نسبت تراکم9.5 به 1
سیستم سوخت‌رسانیانژکتور برقی Keihin
میزان مصرف سوخت2 لیتر در 100 کیلومتر
سیستم انتقال قدرتزنجیر، 4 دنده، کلاچ اتوماتیک
سیستم ترمز جلودیسک 220 میلی‌متری 2 پیستونه
سیستم ترمز عقبدرام یا کاسه‌ای
سیستم تعلیق جلوتلسکوپی معمولی، Mig
سیستم تعلیق عقبجفت کمک فنر گازی، Mig
مشخصات لاستیک‌هاجلو 90/90/17 عقب 100/90/17 برند ایران یاسا
وزن104 کیلوگرم
حجم باک4 لیتر
حداکثر سرعت120 کیلومتر بر ساعت
شتاب 0-60 کیلومتر بر ساعت7.5 ثانیه

رقبای TVS Rockz 125

از جمله رقبای تی وی اس راکز 125 می‌توانیم به یاماها MX King 150، هوندا ویو 125، اس‌وای‌ام لاکی VF3 و لیفان KP135 اشاره کنیم.

این مطلب را نیز بخوانید: یک مشاوره کامل برای خرید هوندا اکتیوا ۱۲۵

مزایا و معایب TVS Rockz 125

مزایا

  • متریال با‌کیفیت و محصولی کم خرج
  • در دسترس بودن قطعات
  • کلاچ اتوماتیک
  • شتاب بالا
  • طراحی زیبا
  • سیستم پخش موسیقی
  • وزن کم موتور
  • سیستم سوخت‌رسانی انژکتوری

معایب

  • هزینه‌بر بودن تعمیرات به دلیل فلاپ‌های زیاد
  • صفحه کیلومترشمار آنالوگ قدیمی
  • زین کوچک
  • قیمت نسبتا بالا
  • باک بنزین در زیر زین قرار دارد، پس باید برای سوخت‌گیری از موتور پیاده شوید
  • کاسه‌ای بودن ترمز عقب
موتور تی وی اس
نظرات (0)
افزدون نظر