چند سالی است که خانمها در شهرهای مختلف کشورمان برای تردد در خیابانها از موتورسیکلت استفاده میکنند، اما هیچگونه گواهینامه موتورسیکلتی تاکنون برای آنها صادر نشده است. همچنین اسکوترها نیز در این سالها در تعداد بیشتری تولید میشوند که منجر به افزایش تعداد موتورسواران خانم نیز شده است.
موتورسیکلتهای فاقد گواهینامه در هنگام اخذ بیمه شخص ثالث با مشکلات مختلفی روبرو میشوند. بنابراین اگر حادثهای برای موتورسوار پیش بیاید، با توجه به اینکه موتور فاقد بیمه شخص ثالث و گواهینامه است، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟
به تازگی مهدی قمصریان، مدیرعامل صندوق تامین خسارتهای بدنی بیمه، به بهروز آذر، معاون رئیس جمهوری در حوزه زنان و خانواده، نامهای نوشت و با اشاره به ماده ۲ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث اظهار داشت که صندوق تامین حدودا ۴۶ هزار فقره پرونده با مبلغی معادل ۵۱۰۰ میلیارد تومان را بابت جبران خسارت بانوانی که سوار بر موتورسیکلت بودهاند، پرداخت کرده است.
این مطالب را نیز بخوانید:
- جریمه مخدوش کردن پلاک ۶ ماه تا یک سال حبس دارد
- توقف طرح اجرای استانداردهای اجباری ABS و CBS در تولید موتورسیکلت
همچنین از سال ۱۳۹۵ تاکنون، بیش از ۱۳۵ میلیارد تومان بابت ۱۲۱۷ مقصر حادثه که فاقد بیمه نامه بودهاند پرداخت کرده است. حالا نیز میزان استفاده از موتورسیکلت افزایش یافته است پس خسارت ناشی از تصادفات بیش از قبل خواهد بود. با افزایش تردد موتورسواران خانم، صندوق تامین ۸ میلیارد تومان برای ۴۳ سوارکار خانم فاقد بیمه پرداخت کرده است.
اگر موتورسیکلت بیمه نداشته باشد، در صورت بروز حادثه، امکان به زندان افتادن سوارکار وجود دارد که منجر به پیامدهای منفی بسیاری در زمینههای اجتماعی، خانوادگی و… خواهد شد. پس در صورتی که موتورسوار گواهینامه داشته باشد، بیمه شخص ثالث اجرایی میشود و در صورت بروز حادثه خسارات وارد شده جبران میشود.
در آخر، مدیرعامل صندوق تامین با اشاره به ضرورت مدیریت بهینه منابع و مصارف صندوق و اجرای قانون بیمه شخص ثالث اعلام کرد که باید در رفع تبعیض بین افراد حاضر در جامعه بکوشیم و حقوق زنان را مطالبه کنیم. اخذ گواهینامه موتورسیکلت نیز یکی از حقوق پایه شهروندان محسوب میشود.